Remiss till smärtrehab

Hej hopp!
Har haft en fantastisk helg då min bror Anton och hans tjej Emma vart här, de sprang maratonloppet i lördags i ösregn och blåst - GRYMT bra jobbat utav dom. Nu är det bara me, myself and I.
 
Egentligen BÖR jag verkligen sitta och plugga inför tentan som jag har nu på fredag men kan inte låta bli att vara inne här och skriva av mig lite. I förra inlägget skrev jag att jag hoppades på att få en tid till "smärtrehab" innan resan men trodde inte det var så sannolikt med tanke på att de inte hade hört av sig. Nu har de äntligen hört av sig till mig, via brev, och jag har fått en tid måndagen den 8 juni till ett ställe som heter Bragee Rehab. Jag har aldrig fått förklarat för mig vad det innebär mer än att de är specialister inom området "långvarig/kronisk smärta" och att det är där jag kan få den bästa hjälpen.
 
Först blev jag jätte glad när jag öppnade brevet och förstod att jag äntligen efter så många år har möjlighet att få hjälp med all min smärta som jag har i rygg & skuldror. Dock fick jag genast blandade känslor då jag läser vad rehab hos dom innebär, som det står i brevet så är det inte säkert ännu att jag ska få hjälp hos dom utan den 8 juni ska jag på, som jag skulle vilja se det som, en intervju. Lyckas jag inte samla tillräckligt mycket med "smärtpoäng" så får jag ingen hjälp - jag blir då inte "antagen". Detta gör mig självklart nervös! Sedan står det även lite längre ner i brevet att rehabiliteringen varar i 6 - 8 veckor och innebär dagliga aktiviteter som kan ta upp till 5h på en och samma dag. Jag undrar hur detta ska gå nu när jag ska vara borta hela sommaren och sedan tillbaka och ha skola, men allt jag vill är klart att må bättre, öka livskvaliten trolla bort den hemska smärtan (åtminstone minska den) - det får gå före allt annat (förutom min resa till Sydafrika).
 
Jag ska nog ringa till kliniken imorgon för att skaffa mig lite mer information och hoppas det kan lugna mig lite grann, dumt att oroa sig i onödan. Nu - fokus på plugget!
 
 

Kommentera här: